2013-09-23 12:49:27• hírek • Szatmár.ro

Segítenek a tehetség kibontakozásában

Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum.

A magyarországi Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2007-ben Tehetségpontok létrehozását kezdeményezte mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta területeken. Mára a Tehetségpontok száma a Kárpát-medencében meghaladja az ezret.

2011. november 18-án a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban is Tehetségpont alakult, melynek képviselője Ádámkó István Csaba igazgató, kapcsolattartó szervezői pedig Koczinger Éva igazgatóhelyettes és Kovács Béla matematikatanár.

A különböző tantárgyakhoz kötődő versenyeredmények és az intézményben folyó tehetséggondozó tevékenység elismeréseként idén az iskolában működő Tehetségpont kitüntetésben részesült, elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az ezt igazoló dísztábla és díszoklevél átadására 2013. szeptember 14-én került sor Budapesten, a Millenáris Központban megrendezett Tehetségpontok III. Országos Találkozóján.

A Tehetséghidak Program keretében szervezett Tehetséglabirintus - Családi Nap rendezvénnyel egybekötött találkozón 123 tehetségpont - közöttük két erdélyi székhelyű - részesült Akkreditált Kiváló Tehetségpont címben. A Hám János Római Katolikus Líceum díszoklevelét Kovács Béla matematikatanár vette át.

Az akkreditációs bizottság értékelése szerint: "A Hám János Teológiai Liceum Tehetségpontja kétségtelenül a térség példaadó tehetséggondozó műhelye. Eredményei nem csak a zene, sport és matematika terén mutatkoznak meg. Pedagógusgárdájuk elhivatott, áldozatkész egyénekből áll. Szakmaiságukhoz nem férhet kétség. Látogatásunk során betekintettünk a dokumentációkba, melyet rendbe találtunk. Ajánljuk őket a Kiváló Akkreditált Tehetségpont címre!"

Miben segít a Tehetségpont?

A tehetségpontoknak négy általános feladatkörül van: a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a tehetség-tanácsadás és a Tehetségpontok hálózatába való bekapcsolódás. Segítenek továbbá abban, hogy:
- az érdeklődő fiatalok kapjanak hatékony segítséget tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához, minél teljesebb és minél személyesebb információhoz jussanak a különböző tehetséggondozó lehetőségekről;
- az intézményi, helyi, térségi és regionális tehetséggondozó kezdeményezések minél intenzívebb kapcsolatrendszert tudjanak kiépíteni egymással, a tehetséges fiatalokkal, a tehetséges fiatalok környezetével (szüleivel, tanáraival, stb.), a tehetséggondozásban jártas szakemberekkel, és a tehetséggondozást segítő önkormányzati, egyházi, civil szervezetekkel, vállalkozásokkal és magánszemélyekkel
- a tehetséggondozó kezdeményezések minél több emberi és anyagi erőforrást tudjanak bevonni a tehetségsegítés folyamatába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: